Konzum Idióták

Minden ami érdekes, groteszk vagy torz modern fogyasztói társadalmunkból...

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Jóságos energiaszolgáltató

2010.12.17. 08:45 Uriah Heep

Miközben a televízióban tízpercenként leadják az egyik hazai energiaszolgáltató fantasztikus reklámját, amely a kedvezmény programról, a védendő fogyasztókról és egyéb - a szolgáltatót már-már olümposzi magaslatokba emelő - nagyszerű ténykedéséről szól, gondoltam nem ártana egy-két szót szólni arról is, hogy mekkora parasztvakítás ez az egész.

A kedvezményként elengedett (egyébként nyúlfarknyi) összeget többszörösen beszedik azoktól a szerencsétlenektől, akiket kötbér fizetésére köteleznek mindenféle mondvacsinált indokokkal, a mérő óra bevizsgálása nélkül. Idős embereknek veszik el a maradék életkedvét is, amikor nagy erőkkel felvonulnak, és szakértő szemekkel megállapítják, hogy sérült a plomba, ki van fényesedve (WTF???), mágnesezve volt az óra (ezt szemmel megállapítani külön bravúr), stb stb. Az ügyfélszolgálat pedig nagylelkűen felajánlja a részletfizetési lehetőséget (holott ez törvényi kötelezettség).

Külön öröm olyanokkal találkozni, akiknek mindenféle felhívás, vagy tartozás nélkül dobják le a vezetékét a villanyoszlopról, extrém esetben pont ünnepek előtt. Az ügyfélszolgálat persze ilyenkor sincs a helyzet magaslatán, totál impotensek.

Az is érdekes számomra, hogy egy időben úgy hullottak a plombák a társasházi villanyórákról, mint összel a falevelek. Valami elvetemült bűnbanda bizonyára hadat üzent a jogi záraknak, és számolatlanul rongálta azokat. Jajj annak, aki nem veszi észre időben. Vajon kinek lehet ez érdeke? Talány.

Persze lehet arra hivatkozni, hogy a nagy számok tövénye miatt néha ártatlanokat is meggyanúsítanak, csakhogy itt nagy üzemben megy a terrorizálás. Aki szerint ez jó üzletpolitika, az pisiljen a konnektorba...

Szólj hozzá!

Címkék: e.on villanyóra plomba

A bejegyzés trackback címe:

https://konzumidiotak.blog.hu/api/trackback/id/tr562521187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása