Konzum Idióták

Minden ami érdekes, groteszk vagy torz modern fogyasztói társadalmunkból...

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Húsevő orchidea

2011.03.17. 17:23 Jókissonka

 Mielőtt bárki azt hinné, hogy a valóságban létezik ilyen eldurvult válfaja e szép növénynek, megnyugtatom, nincs így, max a mesében. Az a sztori viszont, amit a minap hallottam egyik ismerősömtől, na az már nem mese, hanem egy olyan történet, amitől végigfutott a hátamon a hideg.

A kedves ismerős pár a közelmúltban vásárolt az egyik neves barkácsáruházban egy orchideát. Hazavitték, gyönyörködtek benne, elsőre minden klappolt vele. Ám minden locsoláskor fura sípoló hangot adott ki magából a növény. Márpedig egy növény nem szokott csak úgy sípolni, gondolták, így hát pár nap elteltével felhívták az illetékes áruházat, hátha tudnak valamilyen magyarázattal szolgálni eme furcsa jelenségre.

Na és itt jön a sztori megdöbbentő része: az ügyfélszolgálatos hölgy azt mondta nekik, hogy találkoztak már hasonló panasszal (!) nyugodjanak meg (!!), hagyják el a lakást, és várják meg, amíg megérkezik a segítség. Ugyanis: A TARANTULA PÓKOK RENDKÍVÜL SZERETNEK A NŐVÉNY SZÁRÁBAN, GYÖKERÉNÉL TANYÁZNI.  A locsolásnál ezek adták ki a sípoló hangot. pffff

Több kérdés vetődött fel bennem: ha már volt ilyen panasz, hogy nem tudták azt az ÁRTATLAN növényt meglocsolni, hogy kiderüljön a kis titka. A másik, hogy én a világért ki nem mozdultam volna a lakásból, hanem egy hatalmas baltával a kezemben, kigúvadt szemmel figyeltem volna az orchideát, nehogy megszökjenek a kis csalafinta mérgespókok mondjuk a párnám alá. Bár...most hogy belegondolok ezek nagyon értékes pókok, igaz? Valszeg többet érnek, mint maga az orchidea. A befogott példányok közül egy-kettőt igazán ott hagyhattak volna a fogyasztónál, csak kompenzálásképpen az okozott ijedelemért. Jó kis zsozsót lehetett volna bekaszálni az elpasszolásával...

Komolyra fordítva: a kereskedelmi törvény, illetve a fogyasztóvédelmi törvény is rögzíti, hogy csak biztonságos termék hozható forgalomba, ellenkező esetben bejelentést kell tenni a hatóságnál, amely bírságolhatja a forgalmazót, valamint el is tilthatja az adott termék forgalmazásától.

Ilyen sztorik is előfordulnak. Ez mind nem a képzeletem szüleménye :)

Azt hiszem soha többé nem veszek orchideát.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: husevo orchidea

A bejegyzés trackback címe:

https://konzumidiotak.blog.hu/api/trackback/id/tr422747765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása